Imagináció Mérnökiroda logó

Levegővédelmi hatásterület lehatárolás
transzmissziós szoftver

Aircalc levegővédelmi hatásterület számító szoftver - működési leírás


Az Imagináció Mérnökiroda Kft. által fejlesztett AIRCALC szoftver alapvetően két részből áll: egy grafikus felületből, amelyen keresztül a felhasználó számítási feladatokat állíthat össze, illetve a számítást ténylegesen végző "számítási motor"-ból. A projektek összeállítása a háttérben szövegfájlok megírását jelenti, amelyek megfelelő vezérlőparancsokat tartalmaznak és leírják a fájlban megadott adatokat.

Ilyen projektfájlok kézzel is összeállíthatóak az informatikában jártas szakemberek számára, de az egyszerűbb használat érdekében két lehetőséget is kínálunk arra, hogy ezzel ne találkozzon a felhasználó, ha a szakmai feladatra akar koncentrálni:

  • Egyszerű esetben, hatástávolság számítás esetén az ON-LINE Hatásterület Modellező Rendszer internetes felületén a legtöbb szükséges adat néhány kattintással megadható és a forrástípusonként tagolt lapok és szövegbeviteli mezők jól átláhatóvá teszik a projektösszeállítás folyamatát.
    Hatásterület számítás eseti díjfizetéssel >>>
  • Hatásvizsgálati feladatokhoz, amikor szükséges a gázfáklya ábrázolása digitális térképen, készítettünk a Quantum GIS térinformatikai szoftverhez egy olyan plugint, amely lehetővé teszi, hogy a térképkezelő felületen össze lehessen állítani egy transzmissziós számításhoz szükséges teljes projektet térképekkel és forrásadatokkal együtt, majd innen néhány kattintással a számítások lefussanak és az izokoncentrációs vonalak a térképen rövidesen megjelenjenek, különösebb felhasználói beavatkozás nélkül.
    Légszennyezés számítás szakértőknek >>>


Amennyiben az itt feltüntetettnél részletesebb információkra van szüksége, akkor az AIRCALC szoftverrel együtt a számítógépre települő működési leírást itt találja.